Centre de Fisioteràpia a Agramunt

Centre de Fisioteràpia a Agramunt. 

Promotor: Fisiològics Agramunt + Clínica Dental

Població: Agramunt, Urgell

Superfície total: 200 m²

PEM:  €

Projecte: nov. 2008 Obra abril 2010

Projecte ampliació: 2012

Arquitecte: Isaac Martí Alabart i Maria Cifuentes Rius

Fisiològics Agramunt

mcim arquitectura

Aquest Centre es troba en una zona urbana consolidada. El local té una forma irregular, és estret i llarg. La zona pública es troba a l’accés: vestíbul, sala d’espera, bany,… I els consultoris privats al fons del local. Premissa del client: evitar l’excés de soroll i poder realitzar els tractaments i massatges en òptimes condicions. S’aprofita al màxim la il.luminació natural per les façanes, però allà on no hi arriba s’obta per col.locar policarbonat a les portes corredisses dels despatxos i així es crea una relació interior-exterior. Cel ras de lames de fustes fent un codi de barres, aquest és la imatge corporativa del Centre de fisioteràpia. El perquè del verd: color molt lligats a la naturalesa i elements naturals, un color fresc i que proporciona un efecte reconstituent sobre les persones.
Amb aquest projecte també es va fer una feina de disseny d’imatge corporativa. Es va crear el logo partint de les lames de fusta del cel ras, amb això es van fer cartells exteriors, senyalèctica i targetes de visita, etc.

Ampliació any 2012:

mcim arquitectura isaac marti maria cifuentes clinica dental

Es proposa ampliar un Centre de salut i fisioteràpia, situat en planta baixa, donant un servei de salut dental. La Clínica dental compta amb dos boxes de consulta i sala de raigs x. Els espais comuns es comparteixen amb la resta de serveis de la consulta: recepció, sala d’espera, banys, etc.

El projecte inicial plantejava un esquema d’espina central d’accés i de circulació, i les altres peces s’hi adosaven. Per absorbir la forma irregular que presentava el local. La nova distribució segueix aquest esquema principal, mantenint el pas linial que distribueix a totes les estances i boxes, tant existents com de nova creació.

L’estructura existent del local, composada de diversos pilars de formigó, queda absorvida pels envans de distribució, quedant lliures d’elements al seu interior.

_

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s