Rehabilitació Club Muntanyenc Sant Cugat

Rehabilitació de la Nova Seu del Club Muntanyenc Sant Cugat.

Promotor: Fundació Club Muntanyenc Sant Cugat

Emplaçament: Carrer Sant Bartomeu nº11, Sant Cugat del Vallès

Superfície: 350 m²

PEM: 140.000 €

Projecte: octubre 2013 Finalització obra: abril 2014

Arquitecte: Isaac Martí Alabart i Maria Cifuentes Rius

mcim - situacio sant cugat

El projecte de la nova seu del Club Muntanyenc Sant Cugat està situat entre el c/Sant Bartomeu nº11 i c/Escaletes nº10, prop del Monestir i la plaça Pep Ventura, en ple centre del casc antic de Sant Cugat del Vallès, una antiga ferreria de planta i pis amb unes grans alçades en el seu interior.

Es tracta d’una rehabilitació total de l’edificació de 290 m² més una ampliació de 60 m², deixant una seu d’una superfície total de 350 m².

mcim arquitectura - cmsc - façana sant bartomeu

mcim arquitectura-comparativa façana

Façana c/Sant Bartomeu *setembre 2013      –      Façana obra acabada *abril 2014

La intervenció de la reforma passava per la voluntat de recuperar el caliu de l’antiga seu de la plaça Barcelona, fer l’espai més flexible per tal d’optimitzar les diferents activitats del club i al mateix temps intentar aprofitar els recursos que tenia el club a la seu actual.

El projecte es basa en 4 punts: reformar, reordernar, restaurar i recuperar.

Les 2 primeres van molt lligades, ja que per poder reordenar s’ha de reformar, amb la construcció d’un nou altell sense tocar la volumetria exterior. L’ampliació permet reordenar el programa funcional facilitat pel club a través d’un procés participatiu entre els socis.

El caràcter i la voluntat de restaurar l’antiga ferreria i conservar-ne l’aire industrial, però sense perdre caliu, obliga a fer un esforç per netejar i restaurar la façana, fusteries de ferro, revoltons ceràmics del forjat i al mateix temps utilitzar materials com ferro i fusta.

Per últim queda el recuperar els elements de la seu de la plaça de la Vila, cosa que suposava un esforç i un repte per l’estudi. Obligava a fer un escandall de tots els elements recuperables del club (llums, taules, mobiliari, portes,…) sempre i quan conservessin les seves característiques i condicions de seguretat. S’ha volgut RE-aprofitar recursos de l’obra com els palets, per realitzar tancaments i mobles, aconseguint un entorn agradable en què esperem que el soci s’hi trobi a gust.

Hem tingut l’oportunitat de participar en un projecte tant important pel CMSC que suposarà un punt i seguit en la història del club: tenir Seu Pròpia. Una nova seu més adaptada a les necessitats pròpies i proporcional a les seves capacitats.

mcim arquitectura - cmsc - façana escaletes

mcim arquitectura - acces

mcim arquitectura - interior sala soci

mcim arquitectura - cmsc - nova seu - banc fusta

mcim-arquitectura-cmsc-sala del soci

mcim arquitectura - interior sala muntanya

El projecte s’estructura en 3 nivells:

En planta baixa: un espai pel soci com a zona d’estar, lligat a una sala polivalent. Aquesta sala permet absorbir diverses distribucions segons les necessitats. Té un accés independent des del c/Escaletes a peu pla.

En planta primera: se situa la zona d’administració, recepció, sala de reunions, magatzems i en un doble espai la sala de muntanya; un espai destinat a activitats del club, tallers, pintura, fotografia, excursionisme, etc…

Per últim, a l’altell: una sala diàfana per activitats diverses com iniciació dels més petits a l’escalada i l’esplai. Aquesta té una sortida a una terrassa per la maquinària de clima.

mcim arquitectura - cmsc - rocodrom

mcim arquitectura club muntanyenc sant cugat altell rehabilitacio

MCIM ARQUITECTURA cmsc

Imatge de la proposta de mcimarquitectura. Es proposava una obra austera, seguint amb el caràcter humil d’una agrupació de muntanya sense pretensions.

C:Documents and SettingsHP_PropietarioMis documentosDropbox

Plànols de la proposta

Planta baixa, planta primera i altell.

(a l’altell es veu un pati triangular, fruit de l’estricte compliment de la normativa municipal vigent, que obliga a recular respecte la línia de façana). S’ha aprofitat aquest pati per iluminar el despatx de pl. primera, que quedava totalment interior.

Secció longitudinal i transversal

_

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s